måndag 6 augusti 2012

Krämig kycklingpaj




Hittade det här recepet på kokaihop och den var jättegod.


Pajdeg
4 dl vetemjöl
150 g margarin eller smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
1 stekt eller färdiggrillad kyckling
1 stor purjolök
2 röda paprikor
1 burk skivade champinjoner
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 ½ dl matlagningsgrädde+svamspad
Salt
Peppar
Paprikapulver

Ugnsvärme - 200 grader
Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp. Skär kyckling i småbitar. Strimla purjolöken och paprika, häll av svampspadet, spara det.

Fräs svamp, purjolök och paprika i smöret. Strö på vetemjölet och rör om. Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Koka i ca 5 minuter.

Tryck ut pajdegen i en pajform ca 23 cm i diameter.
Nagga botten med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter 200 grader.

Blanda ner kycklingköttet i stuvningen. Häll i 
pajskalet. Grädda i 200 grader i  ca 20 min.

4 kommentarer:

  1. Gjorde din paj nu i kväll!! God! Förutom att jag aldrig riktigt får till den här typen av pajskal.. Den blir alltid lite slemmig och "ofärdig" trots vilan i kylskåp och förgräddningen. :(

    SvaraRadera
  2. Låter som en supersmarrig paj:)Perfekt nu när vardagen kommt igång igen efter semestern.

    SvaraRadera
  3. Det här måste jag prova! Ser super gott ut :) *Sanna*

    SvaraRadera
  4. Godaste pajen på länge :) blev bjuden på den förra helgen.... idag ska jag prova o göra den själv

    SvaraRadera