måndag 6 augusti 2012
Krämig kycklingpaj
Hittade det här recepet på kokaihop och den var jättegod.
Pajdeg
4 dl vetemjöl
150 g margarin eller smör
2-3 msk vatten
Fyllning:
1 stekt eller färdiggrillad kyckling
1 stor purjolök
2 röda paprikor
1 burk skivade champinjoner
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 ½ dl matlagningsgrädde+svamspad
Salt
Peppar
Paprikapulver
Ugnsvärme - 200 grader
Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp. Skär kyckling i småbitar. Strimla purjolöken och paprika, häll av svampspadet, spara det.
Fräs svamp, purjolök och paprika i smöret. Strö på vetemjölet och rör om. Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Koka i ca 5 minuter.
Tryck ut pajdegen i en pajform ca 23 cm i diameter.
Nagga botten med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter 200 grader.
Blanda ner kycklingköttet i stuvningen. Häll i
pajskalet. Grädda i 200 grader i ca 20 min.
Etiketter:
Matpaj och pizza
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Gjorde din paj nu i kväll!! God! Förutom att jag aldrig riktigt får till den här typen av pajskal.. Den blir alltid lite slemmig och "ofärdig" trots vilan i kylskåp och förgräddningen. :(
SvaraRaderaLåter som en supersmarrig paj:)Perfekt nu när vardagen kommt igång igen efter semestern.
SvaraRaderaDet här måste jag prova! Ser super gott ut :) *Sanna*
SvaraRaderaGodaste pajen på länge :) blev bjuden på den förra helgen.... idag ska jag prova o göra den själv
SvaraRadera