lördag 18 augusti 2012

Hallongrottor

Hallon är ett älskat bär som går att använda till mycket gott. Här har jag bakat Hallongrottor eller Hallongömmor.
Ca 45 stycken

250 g smör
1½ dl strösocker
1 dl marsanpulver
1½ tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
hallon

Ugnsvärme - 200 grader
Blanda samman alla ingredienserna utom hallonen till en smidig deg.
Rulla ut kulor (ca 15 g) och ställ i små pappersformar.
Tryck en grop med fingret och tryck ner ett halon mitt i varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Kakorna ska få en lätt gyllende ton.
Det går bra att använda andra bär och djupfrysta går också bra.

4 kommentarer:

  1. En mycket populär kaka! Ska snart ta och baka lite hallongrottot snart!

    SvaraRadera
  2. Hallongrottor som är så gott! Mums!

    SvaraRadera
  3. Så underskattade kakor. Bland alla tårtor och cupcakes glöms sådana enkla godsaker bort! Dom är jättegoda! :)

    Gillar du choklad? Då är kanske mitt senaste inlägg något som kan falla dig i smaken, en bonus är om du gillar julen och dess smaker :) Kika gärna in om det låter intressant :)

    SvaraRadera