1 kaka
150 g smör/margarin
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 citron, skalet
½ dl mjölk
100 g hallon
Till formen
smör och riven kokos
Ugnsvärme - 175 grader
Vispa smör och socker vitt och poröst.
Vispa ner äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
Tvätta citronen och riv av skalet.
Blanda ner citronskal och mjölk i smeten.
Häll upp smeten i en smort och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diametern.
Strö över hallonen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter. Kolla med en sticka att kakan är färdig.
Låt kakan svalna.
Kakan blir fin om man siktar florsocker över vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar