Nygräddad filmjölkslimpa med smör och ost, mums!
2 limpor
3 dl vetemjöl, eller dinkelmjöl
6 dl rågsikt
6 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
4 tsk bikarbonat
2½ dl lingonsylt
1 dl sirap
6 dl filmjölk
Ugnsvärme - 175 grader
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt filmjölk, sirap och lingonsylt.
Arbeta snabbt ihop till en slät deg/smet.
Lägg smeten i 2 smorda formar som rymmer 1½ liter. Släta till ytan.
Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 60 minuter.
Stjälp upp bröden ur formarna och låt kallna på galler under bakduk.
Går bra att frysa!
Receptet kommer ifrån Hemmets journal.
Nygräddat bröd är så gott och en härlig doft sprider sig hemma!
SvaraRaderaÅh, jag tror detta är ett liknande recept som jag gjorde säkert en gång i veckan förut till mina föräldrar när jag bodde hemma! Men jag använde då russin istllet för sylt. Mycket uppskattat!
SvaraRadera