fredag 7 september 2012

Filmjölkslimpa med lingonsylt

Nygräddad filmjölkslimpa med smör och ost, mums!

2 limpor

3 dl vetemjöl,  eller dinkelmjöl
6 dl rågsikt
6 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
4 tsk bikarbonat
2½ dl lingonsylt
1 dl sirap
6 dl filmjölk

Ugnsvärme - 175 grader
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt filmjölk, sirap och lingonsylt.
Arbeta snabbt ihop till en slät deg/smet.
Lägg smeten i 2 smorda formar som rymmer 1½ liter. Släta till ytan.
Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 60 minuter.
Stjälp upp bröden ur formarna och låt kallna på galler under bakduk.
Går bra att frysa!
Receptet kommer ifrån Hemmets journal.

2 kommentarer:

  1. Nygräddat bröd är så gott och en härlig doft sprider sig hemma!

    SvaraRadera
  2. Åh, jag tror detta är ett liknande recept som jag gjorde säkert en gång i veckan förut till mina föräldrar när jag bodde hemma! Men jag använde då russin istllet för sylt. Mycket uppskattat!

    SvaraRadera