8 portioner
Ingredienser
2 st ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver (eller. 1 msk vaniljsocker)
2,5 dl vispgrädde
2 st dubbeldaim
2 dl hallon
Ev.
Man behöver tre skålar.
Knäck äggen och separera gulorna och vitorna för sig.
Vispa äggulorna, strösockret och vaniljpulvret (el. vaniljsockret) tills blandningen blir ljusgul.
Vispa äggvitorna i en annan bunke till hårt skum som bildar fasta toppar.
Sen i en tredje bunke vispar man grädden fluffig.
Hacka sedan daimen. Blanda/vänd ned försiktigt grädde, äggvitor, krossad daim i äggulesmeten till en jämn smet.
Häll sedan smeten i en form (jag använde en sockerkaksform och klädde den invändigt med plastfolie).
Mosa eller mixa hallonen med stavmixer och häll försiktigt hallonmoset i formen.
Lägg på plastfolie över och ställ in i frysen i minst 3 timmar.
Ta ut semifreddon ur frysen och ställ in den i kylskåpet i ca 30
minuter före servering.
2 st ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver (eller. 1 msk vaniljsocker)
2,5 dl vispgrädde
2 st dubbeldaim
2 dl hallon
Ev.
Man behöver tre skålar.
Knäck äggen och separera gulorna och vitorna för sig.
Vispa äggulorna, strösockret och vaniljpulvret (el. vaniljsockret) tills blandningen blir ljusgul.
Vispa äggvitorna i en annan bunke till hårt skum som bildar fasta toppar.
Sen i en tredje bunke vispar man grädden fluffig.
Hacka sedan daimen. Blanda/vänd ned försiktigt grädde, äggvitor, krossad daim i äggulesmeten till en jämn smet.
Häll sedan smeten i en form (jag använde en sockerkaksform och klädde den invändigt med plastfolie).
Mosa eller mixa hallonen med stavmixer och häll försiktigt hallonmoset i formen.
Lägg på plastfolie över och ställ in i frysen i minst 3 timmar.
Ta ut semifreddon ur frysen och ställ in den i kylskåpet i ca 30
minuter före servering.
Ser fantastiskt gott ut! Ha en bra dag!
SvaraRadera