tisdag 1 september 2009

Vinbärsrutor

Lättbakad vinbärsruta!
Ca 35 stycken

200 g smör/margarin
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
ca 4 dl röda vinbär

Ungsvärme - 175 grader
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smöret och vetemjölet och blanda till en slät smet.
Smörjoch bröa en långpanna (30x40 cm) eller använd bakplåtspapper.
Häll smeten i långpannan och strö över vinbären och grädda ca 30 minuter.
Skär i rutor när kakan svalnat.

4 kommentarer:

  1. Oj, det var länge sedan jag gjorde vinbärskaka. God och enkel, kanske dags att göra någon dag framöver.

    SvaraRadera
  2. Min mamma gjorde ofta denna kaka, men hon kunde även ha i lingon då det var säsong! =) Gott!

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Tror ni att det funkar även med frysta vinbär, har lite från landet i frysen :)
    / Matilda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går att använda frysta bär, ev kan kakan bli lite kladdig. Kolla med en sticka om du behöver grädda kaka lite längre.
      Lycka till!

      Radera