lördag 7 februari 2009

Twixrutor

Det tar lite tid att göra de här rutorna men det är värt besväret.
35 stycken

Mördegsbotten
6½ dl vetemjöl
1 dl socker
225 g margarin

Kolasmet
175 g margarin
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk ljus sirap

Garnering
200 g ljus blockchoklad
2 msk olja

Ställ ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan i en matberedare och platta ut smuldegen i en bakplåtsklädd långpanna (25x35). Grädda bottenkakan i 20 minuter.
Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värne i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm.
Bred såsen över den förgräddade kakan.
Smält chokladen med oljan i micron och bred den över kolasåsen när den stelnat. När också chokladen stelnat så skär den i rutor.
Förvara dem i kylen eller frysen.
Jättegoda!

Bountykaka

VARNING! Dessa rutor är farligt goda, så se upp!
35 stycken

4½ dl socker
3 ägg
1½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4½ msk kakao
4 dl vetemjöl
225 g smält margarin
2,25 dl kokande vatten

Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt torrvarorna och därefter margarin och vatten.
Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm.
Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna.

Smörkräm
225 g smält margarin
4 dl florsocker
2 ägg
3,75 dl cocosflingo

Smält margarinet och tillsätt resten i smeten. Vispa till en slät kräm och låt den svalna. Bred smeten på kakan, låt stå svalt en stund.

Smält 200 gram ljus blockchoklad med 1½ msk matolja. Bred chokladsmeten på kakan. Ställ kallt innan den skärs i rutor.

Lycka till!