tisdag 7 april 2015

Kall laxpaj

En god paj som passar bra att göra i förväg.

Ca 8 portioner

Pajskal
150 g riven kavring
50 g riven Västerbottenost
75 g smält smör eller margarin
Fyllning
4 gelatinblad
3 dl crème fraiche eller gräddfil
2 dl kesella eller kvarg
3 - 4 msk dijonsenap (jag tog 2 msk)
1 finhackad rödlök
1 dl (20 g) finhackad dill
200 g varmrökt lax i bitar
salt och peppar
Garnering
citron
dill
räkor
kallrökt lax

Blanda samman kavring, ost och matfett.
Tryck ut blandningen i botten och kanterna i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diametern.
Jag tog en oval springform.
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter.
Blanda samman övriga ingredienser.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i Micro eller i en kastrull på spisen.
Ta ett par msk av fyllningen och rör ut i det smälta gelatinet innan det rörs ner i fyllningen.
Häll fyllningen i skalet och ställ i kylskåpet 4 - 5 timmar.
Garnera med citron, dill, räkor och lax.