måndag 16 maj 2011

Chokladmazariner

Lättbakad ruta som ser så där lite extra svår ut att göra.

Ca 20-30 stycken


100 g margarin/smör

150 g sötmandel (ca 2 ¼ dl)

4 ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

Garnering

100 g blockchoklad

50 g kokosfett

kokosflingor


Ugnsvärme – 200 grader

Smält margarinet och låt det svalna.

Skålla och mal mandeln.

Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt mandeln, mjölet och margarinet.

Häll smeten i en smord och bröad, eller bakpappersklädd liten långpanna, ca 25z30 cm.

Grädda omkring 20 minuter.

Låt svalna och stjälp upp den.

Smält chokladen och kokosfettet i vattenbad eller i mikron. Rör om väl.

Skär kakan i fyrkantiga bitar i önskad storlek.

Stick en gaffel i bitarna och doppa dem i chokladen.

Strö kokosflingor över. Här kan du med fördel byta ut kokosflingorna mot strössel, hackad mandel eller varför inte rivet apelsinskal.

Låt mazarinerna stelna på smörpapper på svalt ställe.

Servera dem kalla, då smakar de allra bäst.