fredag 3 februari 2012

Chokladrutor med florsocker

Nu är det så att jag inte vet vad dessa rutor heter i orginal, men de är otroligt goda. Receptet är sedan 80-talet. Mamma gjorde dem och jag skrev upp receptet. Har själv gjort rutorna många gånger. De är inte så tjocka och maffiga utan bara så lagom på alla sätt och vis. Är det någon som vet vad de heter så hör gärna av er.
35 stycken

100 g margarin
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
100 g hackade nötkärnor

Ugnsvärme - 175 grader
Smält margarinet.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och margarin. Rör om till en slät smet.
Tillsätt nötterna.
Smörj och bröa en långpanna, ca 25 x 35 cm. Om man gillar bakplåtspapper så använd det. Jag tycker det går lika bra utan.
Bred ut smeten i formen,  grädda ca 20 minuter strax under mitten i ugnen.
När kakan kallnat skär i rutor, ca 5 x 5 cm och sikta florsocker över kakan.