fredag 19 november 2010

Chokladkaka med polkagrisar

Det här är mer likt en kladdkaka än en chokladkaka. Pepparmintssmaken från polkagrisarna gör en frisk smak.
Ca 12 bitar

200 g smör
100 g mörk blockchoklad
100 g ljus blockchoklad
1 dl farinsocker
1½ dl råsocker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
150 g polkagrisar (spara lite till garneringen)
Garnering
kakao
lite grovhackade polkagrisar

Ugnsvärme - 200 grader
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en rund pajform med löstagbar kant, 24 cm. Fäst ringen över.
Finhacka polkagrisarna.
Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält bryt chokladen i bitar och lägg i smöret, rör om tills chokladen smält.
Tillsätt farinsocker, råsocker och ägg under omrörning.
Sikta eller häll i mjölet och blanda i de finhackade polkagrisarna. Rör om.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna.
Pudra över kakao och dekorera med lite polkagrisar.
Servera ev, en klick vispgrädde till.