torsdag 3 februari 2011

Lingonkaka

Ca 12 bitar
125 g smör/margarin (ej smält)
1½ dl strösocker
2 ägg
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
1½ dl lingonsylt
Strössel
50 g smör/margarin
1 dl strösocker
1 dl havregryn

Ugnsvärme - 175 grader
Nyp ihop ingrdienserna till strösslet till en smulig massa och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker vitt och pösig och tillsätt sedan äggen ett i tagit och försätt vispa.
Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner det och blanda om till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant.
Bred över lingonsylten och sist strör man över strösslet.
Grädda ca 45-50 minuter. Mot slutet kan man lägga över ett foliepapper om den fått för mycket färg.
Servera ev. med grädde.