söndag 1 november 2009

Mandelbiskvi-glass

Det här är en mycket god glass som jag blev bjuden på första gången hos min syster. Har gjort den flera gånger sedan dess och den blir lika uppskattad varje gång.
Ca 6 portioner

2 äggulor
½ dl florsocker
25 g hackad mörkchoklad
2½ dl vispad grädde
1 dl gräddfil
3 msk koncentrerad apelsinjuice
100 g små mandelbiskvier

Vispa äggulorna och florsockret pösigt.
Vispa grädden ganska tjock. Blanda ner grädden i äggvispet med alla de andra ingredienserna och rör försiktigt om till en jämn smet.
Häll i en 1½ liters form klädd med plastfolie. Ställ i frysen minst fyra timmar.
Tina ca 20 minuter innan servering.
Denna gång mixade jag hallon med lite socker till en sås som jag serverade till glassen..
Blåbär eller hjortron är också jättegott till glassen.