onsdag 28 oktober 2009

Lyxiga bullar med kanelgrop

Det här är ett lite lyxigare recept där kanelen nästan glaserar bullen.
20 st

Deg
150 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
2 ägg
3/4 dl kaffegrädde
50 g jäst
Fyllning
50 g smör eller margarin
3 msk socker
2 tsk kanel
Pensling
ägg

Ugnsvärme – 250 grader
Blanda fettet med en del av mjölet. Tillsätt socker, ägg och jästen utrörd i grädden. Arbeta in resten av mjölet och låt degen vila ca 10 minuter. Blanda fett, socker och kanel till fyllningen.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela den i ca 20 bitar. Forma runda bullar som läggs på bakpappersklädd plåt eller i bullformar.
Gör en grop mitt på varje bulle med t.ex. ett knivskaft. Fyll groparna med fyllningen. Jäs ca 40 minuter.
Pensla med ägg och grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.
Tips!
För ett lyckat resultat bör alltid ingredienserna ha rumstemperatur innan du börjar baka.