söndag 22 februari 2009

Punschrulle


En kopp gott kaffe passar perfekt till denna mumsiga tårta.
8 stycken rejäla bitar.

3 ägg
1½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
3 dl grädde
4 stycken punschflaskor

Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i en bakplåtsklädd form, ca 25x35 cm.
Grädda kakan i ca 5-6 minuter eller tills kakan är gyllenbrun.
Ta ut kakan och strö över lite strösocker. Stjälp upp kakan på smörpapper och låt den svalna.
Vispa grädden ganska hårt. Krossa punschflaskorna i en mortel och blanda ner i grädden.
Bred grädden på den kalla kakan och rulla ihop från långsidan.
Vill man så kan man dekorera med choklad, florsocker eller annat som du tycker passar.