Receptet kommer från Allers, nr 4. Nästa gång jag bakar denna goda sockerkaka ska jag ta matolja,
jag kände en viss bismak av rapsoljan.
Till en sockerkaka
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk rapsolja
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mandelmassa
rivet skal av 1 citron
Till formen
smör och brun farin eller rörsocker. (Jag använde rörsocker)
Ugnsvärme - 175 grader
Smörj en rund sockerkaksform med smör och strössla med brunt socker.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör i rapsolja och mjölk.
Sikta ner mjöl, bakpulver och salt och blanda in med så få tag som möjligt.
Riv mandelmassan grovt på rivjärn.
Rör in i smeten tillsammans med citronskalet.
Fyll formen och grädda i ugnen i 40-45 minuter.
Låt kakan vila 5 minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Täck med formen medan kakan svalnar. (Min kaka fick svalna utan form för jag ville ha en knaprig yta)