Så enkelt och så gott. Jag testade den nya smaksatta grädden från Arla och det blev jättegod glass.
Det går utmärkt att använda vanlig grädde och smaksätta med något man gillar.
4 portioner3 äggulor
½ dl florsocker
3 dl chokladgrädde (Arla)
----------
Om du föredrar vanlig grädde kan du smaksätta med
½ dl krossade polkagrisar eller
½ dl koncenterad apelsinjuice eller
3-4 krossade punschflaskor
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Välj någon smaksättning och blanda ner i äggsmeten.
Vispa grädden tjock och vänd ner den.
Häll glasskrämen i en bunke och frys den. Beräkna 3-4 timmar i frysen eller 30-40 minuter i glassmaskin.
Jag frös in glassen den blev hur krämig och go som helst.
Till glassen, värmde jag konserverade päronhalvor i ugnen så de blev genomvarm. När jag tagit ut formen så la jag på en After eight platta på varje päronhalva. De mjuknar av värmen från päronen.