torsdag 29 april 2010

Bästa pajdegen

Absolut bästa pajdegsreceptet enligt Susie i köket och jag håller med!
Snabbt går det och supergod med sin knäckiga smak. Allt görs i en kastrull.

175 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ tsk bakpulver

Ugnsvärme - 200 grader
Smält smöret.
Blanda ner övriga ingredienserna i kastrullen. Rör runt tills degen släpper kanterna.
Tryck ut degen i en normalstor pajform, rund eller avlång (degen är ganska kladdig).
Förgrädda i ca 20 minuter.
Det här receptet kan du använda till äppelpaj, rabarberpaj, päronpaj eller den paj du är sugen på.
Vill du få högre och finare kant , tryck fast folie runt kanten innan gräddnngen.

Persikopaj

Högsta betyg, ger jag denna persikopaj med god fyllning med philadelpgiaost.
Receptet har jag hämtat hos Susie i köket.

1 sats av Bästa pajdegen
--------------
1 liten burk konserverade persikor eller 3 färska
1 dl kaffegrädde
50 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelpfiaost
2 ägg

Ugnsvärme - 200 grader
Gör en omgång pajdeg och tryck ut i en pajform och grädda.
Skiva persikorna och lägg dem i pajskalet.
Smält smöret till fyllningen och blanda sedan med övreiga ingredienserna.
Häll sedan fyllningen över persikorna och grädda ca 25-30 minuter.
Servera grädde, vaniljvisp eller glass till.