söndag 6 september 2009

Butterkaka i långpanna

Butterkaka i långpannan det är smart, många blir det och är otroligt goda.
Glömde att ha i kardemumma i degen, så jag tillsatte det i smörkrämen istället.
Ca 35 stycken
150g smält smör
2 dl mjölk
½ dl strösocker
70 g jäst
½ tsk salt
1½ tsk kardemumma
2 ägg
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning
5 dl marsankräm (4dl mjölk+pulver)
Smörkräm
100 smör
1½ dl strösocker
1 msk ljus sirap

Ugnsvärme - 225 grader
Gör bulldegen och låt den jäsa i 15 minuter.
Gör marsiankrämen under tiden och låt den svalna.
Dela degen i två delar och platta ut den ena i en bakplåtsklädd långpanna (30x40 cm).
Bred ut marsankrämen över degplattan.
Kavla ut den andra halvan och bred ut smörkrämen och rulla ihop från långsidan. Dela i 35 bitar (rulltårtsbitar)och lägg på marsiankrämen.
Låt jäsa i 30 minuter.
Grädda i ca 15 minuter.
Skär i rutor när den kallnat.
Pudra ev. över florsocker eller rör ut florsocker i några droppar vatten och ringla över bullarna vid servering.