torsdag 17 januari 2013

Knapriga Apelsinkolakakor

Lättbakade kakor! Receptet kommer från Allers, nr 4.
Ca 35 stycken står det i receptet,  jag fick max 25 stycken.

100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
rivet skal av 1 stor apelsin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ugnsvärme - 175 grader
Mixa i matberedare ihop smör, socker, vaniljsocker, sirap och apelsinskal.
Sikta över mjöl och bakpulver och mixa till en deg.
Skrapa ur degen på lätt mjölat bakbord.
Dela degen och forma till 2 plåtlänga längder. Lägg över på bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter tills längderna fått gyllenbrun färg. (Jag fick grädda längre, ca 15 minuter)
Låt svalna en knapp minut och skär sedan i sneda kakor. Låt kallna helt .Förvara kakorna i burk med tättslutande lock eller frys in dem.