fredag 2 oktober 2009

Honungs-snibbar

De här bullarna är väl värda att bakas. Honung och kokos i fyllningen blir supergott.
30-35 stycken

50 g jäst
100 g smör/margarin
5 dl mjölk
½ dl flytande honung
1 tsk salt
2½ dl (250 g) kesella
ca 18 dl vetemjöl
Fyllning
50 g smör/margarin
1 dl flytande honung
1 dl kokos
Pensling
1 ägg
riven kokos
Ugnsvärme - 250 grader
Smula jästen i en degbunke.
Smält matfettet, tillsätt mjölk och värm till fingervarmt. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills den är upplöst.
Blanda ner honung, salt och kesella i resten av degspadet. Häll det över jästen.
Arbeta in det mesta av mjölet till en blank och smidig deg.
Den ska släppa degbunkens kanter.
Jäs den under bakduk i ca 40 minuter (dubbel storlek).
Förbered fyllningen. Blanda matfett, honung och kokos i en skål och blanda ihop till en kräm med elvispen.
Ta upp degen på ett mjölat underlag. Dela degen i tre delar och kavla ut varje del till en rektangulär kaka (20x45 cm).
Bred ut fyllnngen på 2/3 av kakan. Vik kakan i tre delar på längden. Den ofyllda delen ska vara i mitten.
Skär längderna i trekanter, ca 6 cm breda. Lägg dem på bakplåtsklädda plåtar för att jäsa under bakduk, i ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö lite kokos över.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.