måndag 14 december 2009

Vaniljhjärtan

Har ju bakat dessa tidigare men det är en otroligt god kaka.
Deg
5 dl vetemjöl
3,5 dl socker
200 g smör
1 äggula
Fyllning
2½ dl kaffegrädde
2 äggulor
1 msk socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Garnering
florsocker

Blanda mjöl och socker. Tillsätt det kalla smöret i bitar och hacka samman till en grynig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt 30 minuter.
Blanda alla ingrediensern till fyllnngen i en kastrull. låt sjuda under omrörning tills krämen börjar tjockna. Krämen får INTE koka. Låt svalna.
Kavla ut degen till ca 3 mm och klä väl smorda hjärtformar. Klicka i vaniljkräm och lägg ett lock av degen över, tryck runt kanten och ta bort överflödig deg.
Grädda i 200 grader, (12-14 minuter) eller tills kakorna fått fin färg.
Låt kakorna svalna något innan de försiktig lossas från formarna.
Pudra florsocker på kakorna vid servering.