onsdag 9 september 2009

Bountybollar

Suuupergoda mumsiga godiskakor!! Passar bra som julgodis eller en godbit till kaffet. Här har jag gjort dem större än orginalrecepet. Gör du godis av degen så får du nästan dubbelt så många.
Ca 30 stycken
Fyllning
50 g smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering
200 g ljus blockchoklad
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Doppa kokosbollarna i chokladen (stick i en tandpetare så går det lätt att doppa dem utan kladd) och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper.
Förvaras kallt!
Receptet är hämtat från Matplatsen.