söndag 30 januari 2011

Morotsrulltårta

Den här rulltårtan är jättegod men det blev inte så fint rullad pga att jag lagade mat samtidigt och den fick ligga för länge innan jag rullade den.

1 rulltårta

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 msk kanel

1 krm salt

1 msk rivet apelsinskal

1 msk smör- & rapsolja

1 finriven morot, ca 100 g

Fyllning

50 g mjukt smör

200 g naturell färskost

3 dl florsocker

rivet skal från 1 apelsin

Ugnsv- 225 grader

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, salt och apelsinskal i en skål och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smör- & rapsolja och riven morot.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 25x35 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.

Strö strösocker på ett smörpapper och vänd upp kakan på papperet. Ta försiktigt loss papperet.

Fyllning: Blanda mjukt smör, färskost, florsocker och rivet apelsinskal och bred över kakan. Rulla ihop från långsidan. Linda in kakan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.