tisdag 10 november 2009

Fritjofs Långpannerutor

Saftiga rutor med marsánpulver både i smeten och glasyren.
48 rutor

220 g smör/margarin
3 ägg
4½ dl strösocker
360 g vetemjöl (ca 5-6 dl)
1½ msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk marsánpulver för kokning
2½ dl mjölk
Glasyr
100 g smör
200 g florsocker
2 msk kakao
1 msk marsánpulver för kokning
1 msk vaniljsocker
1 äggula
2 msk vatten
Garnering
karamellströssel

Ugnsvärme - 190 grader
Smörj och bröa en långpanna 30x40 cm.
Smält först smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och häll det i äggvispet rör om och tillsätt mjölken och .sist smöret, blanda till en slät smet.
Häll i långpannan och grädda 20-25 minuter.
Blanda ingredienserna till glasyren i en bunke och blanda om med elvisp.
Bred ut den på den kalla kakan och strö över strössel. Skär i rutor.
Går bra att frysa.