fredag 23 oktober 2009

Daimpaj

En daimpaj ska bakas på smör för att få den rätta smaken. Prova den här, jag lovar att ni inte blir besviken!

2½ dl mjöl
100 g smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning
2 ägg
1½ dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
1 dubbeldaim

Ugnsvärme - 150 grader
Blanda ihop i en matberedare mjöl, smör, socker och äggula tryck ut i en pajform 24 cm i diameter, här använde jag en avlång pajform. Ställ kallt i 10 min förgrädda i ca 10 min.
Vispa ihop fyllningen men inte daimen. Häll i pajskalet och grädda i ca 40 minuter.
Strö över grovt hackad daim direkt efter du tar ut den ur ugnen.
Servera ljummen med en klick grädde eller mjuk vaniljglass.