söndag 5 juni 2011

Smörgåstårta Mimosa

En mild och god smörgåstårta som många kommer att gilla. Receptet kommer ifrån Hemmets Journal.
Ca 12 portioner

3 smörgåstårtbottnar, 25 cm i diametern
eller ta 1 påse polarkaka, det går lika bra.
bordsmargarin
Fyllning 1
150 g rökt skinka
1 äpple
1 burk mandarinklyftor
1 dl créme fraiche
1 dl majonnäs
Fyllning 2
6 hårdkokta ägg
½ dl Kalles kaviar
1 dl vispgrädde
Garnering
2-3 dl lätt créme fraiche
1/4 huvud isbergsallad
ca 15 skivor rökt skinka
ca 15 ostskivor ( jag tog färdigskivad ost)
vindruvor, mandarinklyftor, gurka och lite persilja efter eget tycke och smak.

Bred margarin på smörgåstårtbottnarna eller polarkakorna.
Fyllning 1
Hacka skinkan. Skala och riv äpplet. Hacka hälften av mandarinerna grovt, spara resten till garneringen.
Blanda créme fraiche, majonnäs, urkrmat äpple och mandarinklyftor och bred på första bottnen. Strö över skinka och lägg på en botten.
Fyllning 2
Skala och hacka äggen och blanda med kaviar och vispad grädde. Bred över andra botten och lägg på sista bottnen.
Garnering
Bred créme fraiche ovanpå och runt om tårtan. Ev. kan man vispa den lätt så blir den inte så lös.
Garnera ovanpå med strutar av skinka och ost, halverade druvor, mandarinklyftor, gurkskivor coh persilja.