fredag 4 november 2011

Banaoffepaj


Ljuvligt god paj! För att spara tid så koka två burkar kondenserad mjölk och spara en i kylskåpet. Jag är säker på att du kommer att göra den här pajen flera gånger.
 8-10  bitar

200 g digestivekex
125 g smält smör
i burk kondenserad mjölk
3 bananar
2½ dl vispgrädde
Garnering
mörk blockchoklad eller
en dubbel daim

Börja med att ta bort etiketten på burken med kondenserad mjölk. Lägg burken oöppnad i en stor kastrull. Fyll med vatten så burken täcks helt. Koka i tre timmar och skölj sedan med kallt vatten. Ställ burken i kylen för att kallna.
Mixa digestivekexen i en matberedare eller i en mortel. Häll i smöret och blanda om.
Tryck ut krosset i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern. Ställ in den i kylen en stund.
Töm nu burken med kondenserad mjölk,  som nu blivit en god kolakräm på pajskalet.
Skiva bananerna och lägg på. Snåla inte med bananerna.
Vispa grädden och bred ut över bananerna och hyvla lite choklad över.
Det är gott att byta ut chokladen och ta finkrossad daim istället.