måndag 8 november 2010

Mjuk pepparkaka (glutenfri)

Varför vänta till jul, låt köket dofta av jul redan nu.
En rund eller avlång form.

100 g smör/margarin
2 ägg
2 dl strösocker
1½ dl vaniljyoghurt
3 tsk pepparkakskrydda
2 tsk malen kanel
3½ dl glutenfri mjölmix, fin
2 tsk bakpulver

Ugnsvärme - 175 grader
Smörj en form (1½ liter) och beströ med glutenfritt ströbröd eller kokos.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt vaniljyoghurt, matfett och kryddor.
Blanda mjölmix och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten. Vispa.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Kakan kan bli lite smulig så var försiktig med mjölmängden.
Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.