onsdag 18 september 2013

Jättegod vinbärskaka!


Min dotter hittade detta recept på matklubben som vi ville testa. Det blev en god sockerkaka med vaniljkräm och vinbär som fyllning. Något som jag ska testa som också säkert blir gott är att byta ut vinbären mot tex. blåbär, hallon eller varför inte äpple och kanel?

250 g margarin eller smör
3 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk


Fyllning
1/2-2 dl vaniljkräm
Ca 1 dl röda färska vinbär

Florsocker att sikta på

Ungsvärme - 175 grader

Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör emellan. 
Blanda torra ingredienser och rör ner det omväxlande med mjölken i smeten.
Bred ut ca hälften av smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant.
Bred ut vaniljkrämen, inte ända ut till kanten och häll vinbären över.
Bred försiktigt ut resten av smeten ovanpå, se till att smet möter smet i kanterna.
Grädda ca 50 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kakan svalna lite innan du tar loss kanten.

Sikta lite florsocker över innan servering.