
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning
125 g smör/margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
Vispa ägg och socker. Tillsätt bakpulver och mjöl och vatten och blanda till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbara kanter. Jag använder gjutjärnpanna och stjälper upp kakan på smörpapper.
Grädda i 180 grader i ca 40 minuter.
Gör fyllningen
Koka matfettet med mjölken i ca 3-4 minuter. Blanda sedan i vaniljsockret.
Fyllningen är tunn som mjölk, så ni vet.
När kakan är ljummen delas den på mitten, sedan häller man fyllningen på båda bottnarna, lägg ihop dem.
Pudra florsocker över kakan.
Kakan blir bäst om den får stå i kylen några timmar och dra innan avnjutning.