lördag 11 april 2009

Kladdkaka med chokladkräm

En vanlig hederlig kladdkaka med en ljuvlig chokladkräm ovanpå. Dekorera med lite grädde och färsk frukt och den duger fint som tårta

Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
100 g smält margarin
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
2½ tsk vanillinsocker
½ tsk salt
Kräm
2 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
1 tsk vanillinsocker

Rör ägg och socker. Tillsätt smält margarin och rör därefter ner de torra ingredienserna. Fördela smeten i en smord och bröad (gärna med kokosflingor) springform.
Grädda 25-30 minuter i 175°C.
Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt till grädden. Utnyttja eftervärmen till att röra krämen slät. Undvik att krämen kokar. När krämen är riktigt slät, tillsätt vanillinsocker.
Ställ krämen svalt för att stelna till i någon timme. När krämen är lagom tjock, breder man den över kakan.
Pajen blir godast om den får stå en dag i kylen.
Spritsa kanterna på kakan med grädde eller dekorera med silverkulor, chokladdekoration eller färsk frukt. Om man väljer bort vispgrädden, är vaniljglass väldigt gott till.