onsdag 16 september 2009

Rulltårta med nougatkräm

En helt underbart god rulltårta som bara smälter i munnen. Jag har haft detta recept väldigt länge och gjort den många gånger.
3 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Nougatkräm
1½ dl vispgrädde
75 g nougat

Ugnsvärme - 250 grader
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulvret och rör ner detta i äggsmeten.
Bred ut smeten i en långpanna (min rulltårtsform är 26x36) och som är smord och bröad eller använd bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen, ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den svalna under bakduk.
Gör under tiden nougatkrämen. Smält nougaten i vattenbad eller i mikron på svag effekt och låt den svalna. Vispa grädden till hård skum och tillsätt nougaten. Ställ krämen en stund i kylen för att stelna något.
Bred krämen över kakan och rulla ihop från långsidan. Förvaras kallt.