onsdag 6 juni 2012

Rabarberkräm

En rabarberkräm hör sommaren till!
Grenadine gör att krämen får en extra sötma och en fin rödfärg.
Ca 4-6 portioner

1 liter rabarber
4 dl vatten
1 dl strösocker
½ dl grenadine
ev en kanelstång
Redning
3 msk potatismjöl + lite vatten

Skölj och skala rabarbern och skiva den i 1 cm stora bitar.
Koka upp vatten, kanelstång och socker i en kastrull. Tillsätt babarbern och grenadine och låt koka upp och sedan småkoka i ca 5 minuter tills rabarbern blivit mjuk.
Skumma av och plocka upp kanelstången.
Rör ihop potatismjöl + lite vatten i en skål, häll ner i krämen under omrörning. Låt det nu bara koka upp och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna lite.
Häll över i en skål och strö lite strösocker över för att förhindra en hinna på krämen.

Ät och njut!