torsdag 14 maj 2009

Slabang

Mmm, här kommer något smarrigt som ni kan baka och bjuda på till helgen.
Rullas ihop som rulltårta med fyllning av smörkräm, mandelmassa/marsipan, grädde och banan. Jag får tacka Linda för receptet.

Rulltårtebotten
3 st ägg
1.5 dl socker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörkräm
150 gram smör
1 dl florsocker
2 st äggulor
2 tsk vaniljsocker
Marsipan (alt: färdig marsipanrulle)
200 gram mandelmassa, grovt riven
1 dl florsocker
3 droppar karamellfärg
Övrig fyllning:
3 dl grädde
3 st bananer
Garnering:
3 msk florsocker att sikta över

Gör så här
Gör rulltårtebotten som en vanlig rulltårta. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det i äggsmeten.Häll smeten i en bakplåtskädd långpanna ca. 30x40 cm. Grädda i 225 grader i ca. 5 minuter. Skjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som det gräddats på. Låt kallna.
Smörkrämen: Rör samman alla ingredienser och bred på den kalla kakan Marsipan: Använd ett färdigköpt marsipanlock eller gör som förr i tiden, riv mandelmassa ner i assistenten och tillsätt florsocker och karamellfärg, valfri färg. Kör assistenten tills allt blandat sej. Kavla ut mellan två plastfolie till en tunn platta. Lägg plattan på smörkrämen.
Vispa grädden och bred ut över marsipanlocket.
Lägg på 3st hela bananer längst efter varandra.Rulla nu ihop tårtan på långsidan.
Lägg rullen på serveringsfatet och sikta över med florsocker.