lördag 18 februari 2012
Dumlebrulee
Riktig god variant av creme brulee. Krämig kolasmak.Testa!
Till 6 personer
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
15 st dumlekolor
1 tsk vaniljsocker
4 äggulor
3 msk rörsocker till garnering
Sätt ugnen på 150°.
Ställ in en långpanna med vatten mitt i ugnen.
Koka upp grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker. Vispa tills kolorna löst sig. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna.
Blanda ner äggulorna i smeten.
Häll smeten i 6 ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna i vattenbadet och grädda ca 1 timme. Låt formarna kallna.
Strö socker på ytan och bränn med en brännare eller ställ i ugnen tills sockret smält och fått fin färg.
Etiketter:
Efterrätter,
Glutenfritt
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)