onsdag 15 september 2010

Havrekanelrutor

Har du inte jäst hemma och vill ha något kanelbulleliknande fast mer i sockerkaksform, då är dessa rutor gudomliga.
35 stycken

100 g smör/margarin, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 dl mjölk
1 ägg
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Fyllning
100 g smör/margarin, rumsvarmt
2 dl strösocker
3 dl havregryn
4 tsk kanel

Ugnsvärme - 225 grader
Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm eller använd bakplåtspapper.
Vispa smör och socker vitt och pösigt.
Blanda ner mjölk, ägg och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Fördela smeten jämt i långpannan.
Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela/smula den på degen i långpannan.
Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.
Låt svalna och skär sedan i rutor.