söndag 25 juli 2010

Krämig jordgubbspaj

Den här goda pajen har vi njutit av i helgen.
Ca, 8 portioner

Pajskal
3 dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smör/margarin
1 msk kallt vatten
Fyllning
1 liter färska jordgubbar
1 dl kesella
1 dl vispgrädde
1 dl philadelphiaost
2 ägg
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker


Ugnsvärme - 200 grader
Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diametern.
Låt vila kylskåpskallt i 30 minuter.
Nagga pajskalet och förgrädda den i nedre delen av ugnen i ca 10-12 minuter.
Rensa jordgubbarna. Dela dem eller är de små så ta hela.
Blanda resten av ingredienserna till jämn konsistens och häll ut i formen.
Strö ut jordgubbarna.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter eller till fyllníngen stannat.
Godast är pajen kall.