fredag 16 april 2010

Chokladmarängtårta

Har man en marängbotten i frysen så går det på nolltid att göra en god tårta.

125 g mjukt smör/margarin
1 dl strösocker
2 äggulor
1½ dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 brk mandarinklyftor
2 bananer

Ugnsvärme - 175 grader
Vispa smör och socker. Tillsätt äggulorna ett i sänder. Blanda i resten och rör ihop till en jämn smet. Bred ut i en bakplåtspapper klädd långpanna (30x40 cm). Vispa äggvitorna och tillsätt strösocker lite i sänder och vispa vidare till en hård massa. Bred den över chokladsmeten och strö över mandelspån.
Grädda ca 25 minuter.
Låt den kallna. Dela den och fyll med vispad grädde och bananer och mandarinklyftor.