måndag 25 maj 2009

Karibisk långpannekaka


Bjud på en läcker fruktkaka. Kanske något för sommarfesten i trädgården?

Ca 35 stycken


150 g smör eller margarin
5 ägg
5 dl strösocker
2½ dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 burk (820g) persikor
1 dl råsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ner det i smeten. Smörj en långpanna ca (30x40). Häll smeten i långpannan. Låt persikorna rinna av väl och skär dem i klyftor. Stick ner klyftorna i smeten. Strö över råsockret. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen. Ca 25 minuter. Låt kakan svalna i långpannan. Skär den sedan i fyrkantiga bitar och servera.