måndag 24 maj 2010

Rabarberkaka med cashewnötter


Här kommer en rabarberkaka till som jag gillar skarpt. Yttre delen är som sockerkaka och i mitten är den mjuk och krämig. Lättbakad!
10-12 portioner

1½ dl flytande smör/rapsolja
2 dl strösocker
3 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
150 g rabarber
2 tsk potatismjöl
1 dl rostade salta cashewnötter
Garnering
vaniljsocker

Ugnsvärme - 200 grader
Skala och skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet.
Blanda smör, ägg, socker, gräddfil, vetemjöl blandat med bakpulver i en bunke och vispa snabbt ihop till en smet.
Häll i en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diametern.
Strö rabarber över.
Grovhacka nötterna och strö över kakan-
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Sikta vaniljsocker över kakan när den svalnat.
Servera gärna en klick grädde, glass eller vaniljvisp till.