
Ca 10 bitar
2½ dl riven kokos
saft och skal av 1 citron
200 g digestivekex
75 g mjukt smör
1½ dl vispgrädde
1½ dl strösocker
500 g kött färskost, tex philadelphiaost
1 färsk ananas
Lägg ½ dl kokos åt sidan till garnering.
Lägg resten av kokosen i en skål och dränk in den med färskpressad citronsaft och strimlad, hackat citronskal.
Täck botten på en springform (ca 24-26 cm) med bakplåtspapper.
Smula digestivekexen. Blanda kexsmulorna med det mjuka smöret i en skål och rör om till en massa eller mixa ihop kex och smör i en matberedare. Täck botten på formen med kexmassan, platta till med fingrarna och ställ in formen i kylen.
Vispa grädden tillsammans med hälften av sockret. Blanda grädden med den citronindränkta kokosen.
Vispa färskosten porös med resten av sockret. Rör ner osten i gräddblandningen.
Bred ut smeten på kexbottnen och jämna till ovansidan.
Låt kakan stå ca 1 timme i frysen före servering och servera den iskall.
Rosta den sparade kokosen i en het , torr stekpanna.
Skala ananasen med en kniv medan du håller i bladen. Skär ur "ögonen" genom att följa dem diagonalt med knivspetsen. Skär den sedan i skivor och skär ur stammen.
Garnera kakan med kokos och ananas strax före servering. Blir det ananas över så ställ fram en skål så får man ta extra om man vill.
Jag tog en avlång form, fast det står rund i receptet.