söndag 2 augusti 2009

Hallonpannacottapaj

Ännu ett smarrigt recept från bakboken Sommarens söta.
8-10 bitar

Pajskal
12 digestivekex
75 g smält smör
Fyllning
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost eller annan cream chease

Rör ihop digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret löst sig.
Tag upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden. Tag bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.
Mosa hallonen med mixstav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och hallonpuré i grädden.. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Servera med färska bär.