söndag 4 januari 2009

Glufs kaka

Ca 35 bitar

4 ägg
6 dl socker
8 msk kakao
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
250 g margarin (smält)
3 dl vetemjöl
1½ dl kokos

Vispa ägg och socker, tillsätt resten av ingredienserna.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna (30x40 cm), häll i smeten och grädda i 175 grader, ca 20-25 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.
Kakan är syndigt god, liknar kladdkaka i konsistensen, lite mjukseg.


Björnakakan

2 ägg
3 dl strösocker
75 g margarin (smält)
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1½ dl mjölk
3 dl vetemjöl

Kräm
50 g margarin
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1 äggula

Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i en rund form, grädda i 175 grader, ca 40-45 minuter.
Låt kakan kallna.
Vispa ihop alla ingredienserna till krämen med elvisp.
Dela kakan, bred fyllningen imellan.
Garnera kakan med florsocker eller choklad.