onsdag 8 april 2015

After eight - snittar


Hade en ask After eight kvar sedan jul. Hittade detta recept på bloggen Siv&Edith.
Jättegoda!
Gjorde 5 i stället för 4  längder.

Ca 50 stycken

200 g smör
2½ dl strösocker
4½ - 5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg
- - - - - -
Ca 20 - 25 After eight plattor (ca 5 på varje längd)

Ugnsvärme - 175 grader
Blanda mjukt smör med socker, kakao, vaniljsocker och ägget i en matberedare.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i lite av mjölet i matberedaren och kör bra kort.
Häll upp degen på bakbord och arbeta in resten av mjölet.
Dela degen i 5 bitar (ca 150 g styck).
Rulla ut till längder  och lägg på bakplåtsklädda plåtar.
Dela After eight plattorna i fyra delar och stick ner i längderna.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ingen ugn är lik så ha koll!
Skär snitten på snedden medan de är varma. Låt kallna på plåten.