söndag 4 april 2010

Ingeborgs dubletter

De här kakorna smälter i munnen som en vacker dröm. Det är ett gammalt recept som jag fått av Ingeborg.
Ca 40 stycken

200 g mandel
4 äggvitor
200 g florsocker
Kräm
100 g mjukt smör
2 äggulor
1 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker

Ugnsvärme - 175 grader
Skålla och mal mandeln. Låt gärna mandeln ligga en stund och torka lite.
Vispa äggvitorna och tillsätt florsocker lite i sänder och vispa till en hård massa. Tillsätt mandeln. Låt vila ett par minuter.
Klicka ut ungefär en rågad tesked på bakplåtsklädda plåtar och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Krämen. Vispa äggulorna och tillsätt smöret i klickar. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och vispa till en fin kräm.
Bred krämen mellan kakorna.