torsdag 1 juli 2010

Brysselkex

En god småkaka som man aldrig tröttnar på.

Ca 55 stycken
200 g smör/margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 krm bakpulver
knappt 5 dl vetemjöl
----------
1 dl strösocker
några droppar röd karamellfärg

Ugnsvärme - 200 grader
Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt äggulan. Blanda vetemjölet med bakpulvret och blanda ihop till en deg.
Dela degen i två delar och rulla till två rullar, ca 4 cm tjock.
Färga sockret med lite röd karamellfärg, strö ut på ett smörpapper och rulla längderna så att sockret faster runt om.
Lägg rullarna i kylen en stund.
Skär ca 6 mm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.
Kakorna, blir godast om man bakar med smör.