torsdag 1 juli 2010

Brysselkex

En god småkaka som man aldrig tröttnar på.

Ca 55 stycken
200 g smör/margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 krm bakpulver
knappt 5 dl vetemjöl
----------
1 dl strösocker
några droppar röd karamellfärg

Ugnsvärme - 200 grader
Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt äggulan. Blanda vetemjölet med bakpulvret och blanda ihop till en deg.
Dela degen i två delar och rulla till två rullar, ca 4 cm tjock.
Färga sockret med lite röd karamellfärg, strö ut på ett smörpapper och rulla längderna så att sockret faster runt om.
Lägg rullarna i kylen en stund.
Skär ca 6 mm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.
Kakorna, blir godast om man bakar med smör.

1 kommentar:

  1. Åh nu fick jag ett barndomsminne. De där bakade mamma! Man får hoppas på en kort stund av regn för då ska jag baka dessa och njuuuuta! Tack för påminnelsen om dess existens.

    SvaraRadera