måndag 22 mars 2010

Chokladrulltårta med apelsin

Receptet på den här otroligt goda rulltårtan har jag fått av min svägerska, Anita.

3 ägg
2 dl strösocker
½ dl potatismjöl
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kakao
rivet skal från en apelsin
Chokladkräm
100 mjukt smör
1 äggula
1 dl florsocker
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
50 g (1 påse) hackad syltat apelsinskal

Ugnsvärme 225-250 grader
Smöra och bröströ ett bakplåtspapper och lägg i en långpanna, ca 25x35 cm eller något större.
Vispa ägg och socker. Tillsätt resten och rör om till en jämn smet. Bred ut i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Strö lite strösocker ovanpå och stjälp upp rulltårtan på ett papper för att svalna.
Gör chokladkrämen. Vispa ihop alla ingredienserna utom apelsinskalet till en pösig kräm och tillsätt apelsinskalet.
Bred ut krämen på den kalla bottnen och rulla ihop från långsidan.
Låt den vila i kylen innan servering.