torsdag 25 juni 2009

Fikapaus i det gröna.
Igår var det en ljuvlig kväll. Bilden är tagen i Hemsjö.

Jordgubbstårta

Vad vore sommaren, utan en riktigt smarrig jordgubbstårta?
Botten
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
150 g margarin
1 tsk bakpulver
Gör smeten som en vanlig sockerkaka. Häll smeten i en rund, smord och bröad form (24 cm). Grädda i 175 grader, ca 40 minuter. Låt svalna och dela i tre delar.
Fyllning 1
en väl avrunnen liten burk krossad ananas
1 dl vispad grädde
1 stor skivad banan
Fyllning 2
ca ½ liter skivade jordgukbbar
ett tunt lager grädde
Ovan på
4 dl grädde
ca 1 liter jordgubbar
Sila av spadet från ananasen men spara den. Ska tårtan serveras genast, efter den är gjord, så droppa över spadet på översta bottnen innan grädden breds över, för att få tårtan saftigare.
Blanda ananasen och grädden och bred ut över bottnen. Skiva bananen och lägg det över.
Lägg på den andra bottnen och bred ett tunt lager grädde och därefter skivas jordgubbarna och lägg dem på.
Lägg på botten nummer tre och spritsa eller bred på grädden. Nu är det bara att trycka på fantasiknappen och dekorera tårtan efter tycke och smak.
Lycka till!